En reflektion från Hell Weekend

Team Telge hade under en tid planerat en geocachingresa uppåt dalarna och då sikta in sig på lite kvalitets- UE och terrängcacher. En lista på önskvärda cacher togs fram och resan planerades in till torsdagen den 30/8. Nu kunde inte hela teamet åka den dagen så det blev wellner, 10cent, LadyBC och M i B.O.M. som åkte upp först. B i B.O.M och undertecknad (drpeel) åkte upp på fredag efter jobbet.

Utgångspunkten var från en stuga vid en sjö strax utanför Hällefors. Första delen av teamet ägnade stor del av fredagen åt Treasure Island och deras äventyr den dagen får nog berättas av någon annan än mig som inte var med.

På fredag kväll sammanstrålade hela Team Telge i Kopparberg och vi for iväg till stugan. Ett par öl och sedan käkade vi krefter och reker.

Lördagen skulle bli fullspäckad med kvalitetscachning. På agendan stod bl a Bomber & Granater, Bomber & Granater 2 och Fredriksberg 18:30. Vi cachade lite natursköna cacher längs vägen fram mot Bomber & Granather. BoG var en riktig höjdare. Vilka miljöer. Vi försökte tolka kartan rätt och när väl skala och översikt fallit på plats så letade vi runt efter det vi skulle hitta. Det gick rätt bra, det var några delsteg som tog lite längre tid och ett delsteg i synnerhet.

Det var verkligen strålande väder idag vilket man inte hade kunnat tro efter fredagens hällregnande. Vädret gjorde oss goda till mods och efter älgburgare var det dags att äntra Fredriksberg 18:30. Ytterligare en fantastisk höjdarcache. Vi drog runt i området, högt och lågt. Försökte fotografera så mycket som möjligt. Var så fascinerad av miljöerna att jag glömde plocka fram GoPro kameran. Jag hade gärna använt den på ett av delstegen. Men men…

Området verkar dra till sig en del uppmärksamhet av olika sort och det gällde att vara så försiktig som möjligt.

Efter loggning av finalen så for vi vidare mot lite firnings och klättringscacher ute vid Predikstolen på gränsen mellan Gagnef och Ludvika. Här loggade jag tradden Predikstolen medans övriga loggade Predikstrolen Extreme och PX2. Jag kände inte att det var nybörjarnivå på dessa firning/klättercacher. Här käkade vi också våran middag, vilket var härligt i kvällssolen och med den utsikten.

Vi inväntade rätt tidpunkt för Bomber & Granater 2 innan vi åkte till steg 1. Vi kom dit med god marginal. Informationen på steg ett hittades snabbt och vi kom rätt snabbt vidare på lösningen. Nu var det bara att släcka ner alla lampor och bege sig mot starten. Den här cahen var otroligt rolig och spännade. Verkligen häftigt ställe och att få möjlighet att beskåda. Vi njöt stort av att gå runt och leta ledtrådar. Vi konstaterade att vi hittade allt vi behövde på ca 1 timme.

Hemma i stugan igen runt 1 tiden på natten. Det blev lite öl och rester av en Västerbottenpaj sedan somnade vi ovaggade allihop.

Söndagen var rätt seg inledningsvis. Jag tror vi som till 10. Frukost och ihoppackning och städning innan avfärd. Det blev inte så mycket cachande på vägen hem. Vi tog en naturskön väg mot Arboga och plockade lite cacher som låg längs vägen. Efter lunch i Arboga gav vi oss på Lime Trouble utanför Köping. Det var också en häftig och rolig cache. Vi klättrade och letade och hittade vidare från steg 1 men på steg 2 fann vi inte allt vi skulle. Vi brute forcade lite och gav oss iväg på lite olika alternativ och det sista alternativet var nog det mest troliga men vi fann inte slutgömman.

Nu var det bara att åka hem och njuta av upplevelserna från denna fantastiska geocachinghelg.

 

Lite bilder från resan. ( För åtkomst maila: geocaching (a) drpeel.se )  http://geocaching.drpeel.se/hellweekend/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *