FTF på andra sidan midnatt

Först av allt ska jag väl poängtera att jag inte inte är någon direkt fanatisk FTF-jägare även om jag tycker det är fantastiskt tillfredställande att öppna en tom loggbok och få sätta sitt nick där emellanåt.

wellner på jakt


I söndags hände en rätt märklig sak. Det kom ut tre stycken nya cacher runt 15:30. Alla traddar. De låg ologgade på nätet och en del facebookkonversation förekom. Ingen åkte och loggade burkarna. Sent på kvällen hörde wellner av sig till mig och frågade om jag ville ut och logga dem. Vår förhoppning var ju att de fortfarande var ologgade i loggböckerna eftersom de fortfarande var ologgade på nätet.

Strax efter kl 23 åkte vi iväg. Vi hade båda två ett antal ologgade burkar i Nykvarn och hela Andersrundan som var den serie som kompletterats med tre nya cacher idag på eftermiddagen.

Efter att ha tagit några cache på vägen till Anders rundan parkerade vi i skogskanten. På med pannlampor och iväg. De tre nya i serien låg i mitten av de tidigare cacherna så vi började med Anders rundan: Rotvältan ochAnders rundan: Myrstacken/Texas longhorn och 23:54 lokaliserade vi den första av de nya Anders rundan: Gamla Tågspåret. Det var riktigt knepig att få ut logglistan och vi hade inte några bra verktyg på oss. Jag kom på att jag hade passerkortet till jobbet på mig. Det sitter i en hållare med en liten klämma på. Den fungerade perfekt att fiska ut logglistan med. Nu var vi ruskigt nyfikna på om logglistan verkligen var tom. Den var tom. Loggningen sattes till 23:58 och nu räknade vi med att de andra två också skulle vara ologgade. Nu hade klockan passerat midnatt och det hade blivit måndag men inte bara det, det var ny månad också, den 1:a oktober. Nu fortsatte vi vår tur igenom nattskogen och eftersom vi ville komma hem i hyfsad tid så genade vi lite och fick forcera en del blöta passager. Nästa cache i serien var också en av de nya, Anders rundan: Vägen. Den hade också tom och fin loggremsa. Vidare till nästa, Anders rundan: Tassbadarpölen, som också den var ologgad. Nu var det dags att bege sig tillbaka till bilen och eftersom rundan och stigen i princip ledde oss dit följde vi naturligtvis den. Då passade vi på att logga två andra cacher i serien, Anders rundan: Älgberget och Anders rundan: Kalhygget/Här bor älgarna. Runt 1-tiden på natten var vi hemma igen. Några timmars sömn innan väckarklockan ringer.

drpeel har GPS:en laddad

Tre FTF:er på tre traditionals drygt 8,5 timmar efter publicering. Det hör inte till vanligheterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *