Ing1 Nationaldagsevent i Södertälje

Direkt efter vårat förra Nationaldagsevent så tändes idén om att vi bara måste anordna ett nytt Nationaldagsevent. Det var målet hela tiden och mycket vatten har runnit under broarna under tiden.

Vi har bildat en löst sammansatt grupp kallad Team Telge bl a för att anordna event men också för att deltaga på andra event och göra lite gemensamma ansträngningar bland annat. I år hade vi lite olika upplägg inför eventet och det ska väl i sanningens namn sägas att det var relativt sent som det stod klart att vi kunde anordna ett event på Ing1 gamla område ute vid Almnäs. Om jag minns rätt så var det mindre än en månad till eventtillfället som det blev klart.

Det blev med andra ord bråda dagar för att få ihop gömmorna. Vi var ute på en del gemensamma rekturer och sedan ett gäng turer på luncher och kvällstid när man letade ut rätt koordinater och försökte hitta vissa häftiga och roliga ställen.

Vi i Team Telge är glada och stolta över vilken fin, trevlig och rolig dag det blev. Vi vill verkligen tacka alla som ville fira denna dag med oss genom att göra Ing1! (slut på ordvitsar)

Eventstarten var satt till kl 10 och cacherna skulle släppas officiellt kl 11 och det visade sig att att vi hade väldigt gott om tid. Vi distribuerade gpx-filer och papperskopior i god tid. När klockan närmande sig 11 var det fullt ös ut på alla otåliga geocachare. Folk begav sig iväg på bil, cykel eller gående.

Eventstart
Alla planerar inför starten
Fler förväntansfulla geocachare
Nu snart är det dags
“general” wellner talar 😉

Strax innan kl 11 gav vi klartecken att dra iväg. Några for iväg i sina bilar, andra på cyklar och några stod kvar och loggade en cache som låg precis på startplatsen.

Jag, wellner och M i BOM for i väg och hade tänkt sammanstråla med 10 cent vid Befästningsgården för att se om några kommit dit.  På vägen dit loggade vi ett par cacher, Ing1 Svårt, Ing1 Tåg, Här finns Ing1 och tog ett deltsteg i TT#12 Twin Peaks. Det var en riktig höjdarcache.

drpeel letar ledtråd’
B i B.O.M letar fler ledtrådar

Nästa anhalt blev då TT#9 Befästningsgården, en annorlunda och spännande multicache gjord av wellner. Här hade vi återigen sammanstrålat med 10 cent. Inga problem att leta fram ledtrådarna i de spännande lämningarna i skogen. På finalen letades en del och medans M i B.O.M och 10 cent skrev i loggboken belyste jag upp de stora och maffiga spindlarna i taket.

Spännande gångar
Spännande saker
1 par två veckor på semestern? Fri logi.

Efter denna cache drog wellner, jag och M i B.O.M. vidare på en runda för att se om vi kunde se andra cachare vid någon av de mer T-krävande cacherna. På vägen runt passade vi på att logga 10 cents mycket fyndiga FURIR, Ing1 kul förråd och mycket snyggt lösta MAJOR. Nere vid TT#11 A Waterside resort var det full aktivitet

TT#11 A Waterside resort
TT#11 A waterside resort
TT#11 A waterside resort

Vid det här laget var det dags att sammanstråla med B i B.O.M också. Nu var det dags att ta lite cacher innan återsamlingen. Vi tog Ing1 Bro, TT#7 På styva linan, Ing1 Vattenhål och Nu är det hJUL igen samt B i B.O.M.s tur att ta ett av delstegen och M i B.O.M att ta finalen på TT#12 Twin Peaks.

M i B.O.M. visar sig på styva linan

Nu var det dags att ta igen sig lite och dra igång grillarna och återsamlas med de övriga eventdeltagarna. Det var många som hade valt att komma till återsamlingen och det var trevligt.  Vädret har under dagen varit varmt och soligt. Nästan på gränsen till på för varmt. Det gick åt en hel del vatten under dagen.

Återsamling
Återsamling
Återsamling
Ananda_se dokumenterar vid återsamlingen
Motorcycledude firar lite
Karmansbo firar lite

Efter grillning och fika samt  trevlig pratstund med de andra geocacharna så packade vi ihop grejorna och hade lite fler cacher vi ville ta innan vi kunde känna oss nöjda med dagen. Wellner och jag drog iväg in i skogen och tog fina Ing1 Skatbo och så hjälpte vi ett gäng med lite hjälpmedel att logga På Styva linan.

Nu tog vi oss också an TT#8 Mosquito creek. B i B.O.M. kände sig badsugen och gjorde grovjobbet vid första delen.

B i B.O.M. var badsugen
B i B.O.M badar

Detta var en rolig och utmanande multi som gav en hel del utmaningar.

Djungel Melina tänjer på gränserna
Nöjd M i B.O.M. efter lyckat event

One thought on “Ing1 Nationaldagsevent i Södertälje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *